در پیشگفتار این کتاب چنین آمده است:
سپاس و ستایش بیکران ، خداوند یگانه رحمان را سزاست که در روى کره اى متحرک و لرزان ، معلق و آویزان ، کوه و صحرا رقم زد، جزیره و دریا ترسیم نمود، گیاه و جاندار آفرید و انسان و بشر پدید آورد، تا ظلمتکده تیره و تاریک زمین را به نور و صفا زینت بخشد و در میان خرابى و ویرانى ، عمران و آبادى آرد.
اراضى موات و بائر را به بوستان و گلستان سبز و خرم تبدیل کرد. از میان کره زمینى که بصورت جمادى بى حس و بى شعور ساخته شده بود، نبات و حیوان برافراشت و بر تارک سرش انسانى خردمند گذاشت و او را بر همه اقطار جهان حاکم و فرمانروا ساخت ، تا از میان کره اى خاکى و تاریک ، جنبش و حرکت ، سعادت و عزت و عیش و عشرت پدید آورد. مشک و عنبر، ریاحین معطر، نور و صفا، عشق و وفا، نغمه و نوا، تمدن و ترقى ، تکامل و تعالى ، دستگیرى و رحمت و نوازش و عطوفت ، همگى از میان همین کره تیره و ظلمانى برخاست و همگى از برکت عقل و احساسى بود که به انسان عنایت فرمود.
خداوند رحمان ، به انسان ستمگر ناسپاس ، جفتى از جنس او به صورت زن عنایت فرمود، تا با وى انس و الفت گیرد. میان دختر و پسرى بیگانه و ناآشنا، مودت و رحمت مقرر داشت تا یکدیگر را در آغوش گیرند، توالد و تناسل نمایند، تشریک مساعى کنند، خانه و مدرسه بسازند، آموزش و پرورش دهند، محیط آبادى را که از پدران و مادران خود، به ارث گرفته اند، آبادتر کنند و باز هم براى آبادى بیشتر به فرزندان خود تحویل دهند.
و درود و رحمت بى پایان خداوند متعال ، به روان مطهر رسولان و پیغام آورانش ، مخصوصا اشرف و خاتم آنها حضرت محمد مصطفى و بر خاندان و عترت معصومین آنحضرت ، که همگان ، عمر عزیز خویش را در راه رسانیدن به اوج تکامل و سعادت مصروف داشتند و در پیمودن این راه ، هر گونه بلا و مصیبتى تحمل نموده و حتى از بذل جان شریف دریغ نفرمودند - صلوات الله علیه اءجمعین من الان الى قیام یوم الدین -
اما بعد: پسر و دخترى که با یکدیگر ازدواج مى کنند، در حقیقت تولد تازه اى مى یابند و در اقیانوس تازه اى وارد مى شوند که یا باید کار آموزى و تجربه قبلى کسب کرده و یا داراى هوش و فراستى باشند که بتوانند خود را با جزر و مد دریا هماهنگ نموده ، همچون مرغان و ماهیان با محیط سازگار شوند و گرنه عمرى کوتاه و پر مشقت دارند و به زودى در گردابها غرقه و هلاک مى شوند.
دین مقدس اسلام که براى راهنمائى و تامین سعادت بشر، نازل گشته و تمام ابعاد وجودى او را در تمام مراحل زندگیش رعایت کرده است ، دختر و پسرى را که مى خواهند در آینده پدر و مادر خانواده و رکن اجتماع انسانى باشند، در این وادى خطرناک بدون راهنما رها نکرده ، بلکه با کمال لطف و عنایت ، دست ایشان را گرفته و قدم به قدم رهبرى و راهنمایى نموده و آنان را از خطرات طوفانها و گردابها بر حذر داشته است .
نویسنده براى تامین این هدف ، روابط زن و شوهر را در مراحل زندگى مشترکشان ، از قرآن مجید، نهج البلاغه ، وسائل ، بحار، وافى و مستدرک استخراج و عرضه نموده است . اگر در این راه موفق گشته خدا را سپاسگزار است و اگر فتور و قصورى پیش آمده ، بر سستى قلم و کوتاهى فکر حمل مى شود و در همه حال از خوانندگان محترم امید راهنمائى و خیر خواهى دارد.
مباحث این کتاب شامل هفتاد درس است که مهمترین آنها را پنج بخش زیر تشکیل مى دهد:
1- عوامل الفت و محبت میان زن و شوهر.
2- عوامل اختلاف و کدورت آنها و راه علاج آن .
3- موقعیت واقعى زن در خانواده از نظر اسلام و تحلیل و بررسى آیات و روایاتى مانند (ضعف عقل او، شر بودن او، استخوان کج بودن او، تادیب او، مشورت با او، بر حذر بودن از خوبانشان و مانند اینها).
4- موضوع حجاب و نظر اسلام نسبت به مقدار محدویت زن .
5- اظهار مطالب غریزه جنسى و تعیین مرز بین حرام و جایزش و مطالب متفرقه بسیار دیگرى ، مانند سواد آموزى زن ، داشتن فرزند، ضرب المثلها، پزشکیها و روابط فامیلى ، در این کتاب بحث مى شود که به خاطر تنوع مطالب و تفنن خاطر خوانندگان ، تمام این مباحث درهم و آمیخته و معجونوار بررسى شده است . در پایان این مجموعه را (( بهشت خانواده )) نامیدیم به سه اعتبار:
1- آیات قرآن مجید و احادیثى که از زادگاه منابع وحى صادر شده و در این کتاب آمده است در حقیقت بهشتى است که در خانواده موجود است .
2- عمل به این آیات و احادیث محیط خانواده را بهشت برین مى سازد.
3- بیشتر مباحث این کتاب مربوط به زن است و زن مسلمان متعهد، بهشت آفرین خانواده است .
در هر حال به کسانى که ذوق و عاطفه ندارند خواندن این کتاب را توصیه نمى کنیم و براى کسانى که همسر ندارند، مطالعه این کتاب تضییع عمر و اتلاف وقت است اما کسانى که بخواهند در پرتو تعالیم اسلام ، یک عمر با همسر خود با محبت و صفا زندگى کنند، این مطالعه را لازم مى دانیم و انتقاد را از کسانى که تمام کتاب را خوانده باشند، با کمال حوصله گوش مى کنیم . و لا حول و لا قوه الا بالله العلى العظیم سید جواد مصطفوى
منبع: دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد چابهار