ثبت 18 طلاق در هر ساعت
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت:
ثبت 18 طلاق در هر ساعت/ 65 درصد خانوادههای تکفرزند نمیخواهند تکفرزند باشند
میانگین فاصله تولد اولین فرزند پس از ازدواج، سه سال و نیم و فاصله تولد او با فرزند دوم، پنج سال است و این امر میتواند باعث تکفرزندی شود. نتایج یک تحقیق نشان میدهد که تنها 35.4 درصد زوجین تکفرزند قصد تکفرزندی دارند و 65 درصد این خانوادهها این قصد را ندارند.
همایش رویکردهای جدید جمعیتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استانداری و شهرداری تهران در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد
به گزارش خبرنگار مهرخانه، محمد اسلامی؛ معاون فنی دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درخصوص افزایش نرخ باروری و اهمیت حفظ و ارتقای سطح سلامت مادران و کودکان گفت: تعداد تولد شاخص اصلی نیست، بلکه میزان باروری کلی مورد هدف است. بالاترین نرخ باروری کل مربوط به سال 60 است که این میزان در سال 71 با تصویب قانون تنظیم خانواده 50 درصد کاهش پیدا کرد.
اهمیت تأمین معیشت و مسکن در فرزندآوری
وی تأمین مسکن، معیشت و شغل را برای افزایش نرخ باروری مهم دانست و تصریح کرد: رسیدن به نرخ 2.1 باروری برای هر جامعهای تهدید است. طی یک تحقیق، تمایل به چندفرزندی در زوجین در آستانه ازدواج بررسی شد که حاکی از علاقه 2.9 فرزندی آنها بود که اگر در عمل به این تمایل دست یابیم، از نرخ باروری 2.1عبور خواهیم کرد.
اسلامی با بیان اینکه پایینترین میزان تولد در کشور مربوط به سال 79 است، اظهار داشت: سال گذشته نیز یک میلیون و 470 تولد رخ داده که پیشبینی میشود امسال به یک میلیون و 500 هزار مورد افزایش یابد، اما در خصوص آن نمیتوان قضاوت کرد.
وی با تأکید بر اهمیت آموزش، افزود: آموزش و ارتقای توانمندی پرسنل سطوح مختلف در مورد ارائه خدمات باروری سالم، بازنگری در استانداردهای مشاوره خدمات باروری سالم در جهت افزایش بارداری ارادی و برنامهریزیشده و پرهیز از بارداری افراد پرخطر؛ از جمله مسایلی است که باید درنظر گرفته شود.
65 درصد خانوادههای تک فرزند نمیخواهند تکفرزند باشند
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت ادامه داد: میانگین فاصله تولد اولین فرزند پس از ازدواج، سه سال و نیم و فاصله تولد او با فرزند دوم، پنج سال است و این امر میتواند باعث تکفرزندی شود. نتایج یک تحقیق نشان میدهد که تنها 35.4 درصد زوجین تکفرزند قصد تکفرزندی دارند و 65 درصد این خانوادهها این قصد را ندارند.
تکفرزندی باعث افزایش افسردگی میشود
وی با اشاره به افزایش نرخ تک فرزندی در کشور گفت: از عوارض اجتماعی و روانی تکفرزندی میتوان به برهم خوردن توازن و تعادل نسلی، کمرنگ شدن همبستگی اجتماعی، افزایش احتمال طلاق در نسل آینده، افزایش احتمال انزوای والدین در دوران پیری و افزایش احتمال افسردگی اشاره کرد که با مشاورههای صحیح میتوان از آن پیشگیری کرد.
ثبت 18 طلاق در هر ساعت
اسلامی همچنین با اشاره به وضعیت طلاق در کشور، افزود: در سال 91، در هر ساعت 16 طلاق و در سال 92 در هر ساعت 18 طلاق ثبت شده است. 80 درصد از طلاقها در سنین کمتر از 30 سال، 14.2 درصد آنها در سال اول ازدواج و 50 درصد در پنج سال اول زندگی رخ میدهد؛ لذا بهبود استانداردهای آموزشی هنگام ازدواج، افزایش کیفیت محتوایی آموزشی و خدمات مشاوره قبل و پس از ازدواج میتواند به این مهم کمک کند.