وبلاگ علمی فرهنگی در زمینه ازدواج، طلاق و خانواده

دفتر ازدواج 50 فولادشهر
وبلاگ علمی فرهنگی در زمینه ازدواج، طلاق و خانواده

پیام های کوتاه

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره):

طرح ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار در راستای توانمندسازی این افراد/ خدمات کمیته امداد با ازدواج مجدد زنان قطع نمی‌شود

عدم تعیین تکلیف فرزندان متولدشده و احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف، بخش عمده‌ای از مشکلات این ازدواج‌ها در اثر سوء‌مدیریت است. ساماندهی و همه‌جانبه‌نگری به موضوع ازدواج موقت توسط نهادهای اجتماعی امری ضروری است و باید آموزش و اطلاع‌رسانی‌های لازم از طریق رسانه‌ها انجام شود. بااین‌حال رویکرد و نگاه کلان این نهاد در مقوله ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار، تأکید بر انجام ازدواج دایم و پایدار با در نظر گرفتن شرایط و ملزومات موردنیاز است.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) در خصوص طرح ازدواج مجدد زنان سرپرست تحت پوشش کمیته امداد گفت: یک‌میلیون نفر از مددجویان کمیته امداد را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند که اکثر این افراد تنها و سالمند هستند؛ هرچند برخی از آن‌ها نیز با فرزندان خود زندگی می‌کنند. البته باید در نظر داشت که موج جدید زنان سرپرست خانوار غالباً کمتر از 50 سال سن دارند.

علی‌محمد ذوالفقاری در گفتگو با خبرنگار مهرخانه، با بیان این مطلب و با اشاره به برگزاری سمینارهای متعدد در خصوص سلامت اجتماعی زنان در دانشگاه‌ها و استان‌های کشور گفت: بنا بر مقالات پژوهشگران مبنی بر کندبودن ازدواج زنان سرپرست خانوار و ضرورت ازدواج برای این افراد، کمیته امداد امام (ره) به این نتیجه رسید که می‌بایست افزایش جمعیت زنان سرپرست خانوار، با یک اقدام هدف‌مند و برنامه‌ریزی‌شده با روند کاهشی مواجه شود تا توازن و تعادل لازم در این بخش پدیدار گردد.

طرح ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار در راستای توانمندسازی این افراد

وی با اشاره به ‌تنهایی این افراد و درخواست آن‌ها برای این موضوع، گفت: این زنان با این شرایط سنی احساس بلاتکلیفی می‌کردند و تجربه نشان داده است که مسیر توانمندسازی آن‌ها از مسیر ازدواج، بهتر میسر می‌شود؛ ازاین‌رو کمیته امداد برای ازدواج این افراد وارد عمل شد. بدیهی است نقش کمیته امداد در این میان نقش حمایت‌گرانه، مشاوره‌ای، تسهیل‌گر و بدون ورود مستقیم به موضوع و جزییات مترتب بر آن است.

ازدواج مجدد؛ نیاز هر زن با هر شرایط اقتصادی

ذوالفقاری با تأکید بر این‌که تبلیغات و اقدامات کمیته امداد برای ازدواج مجدد، صرفاً معطوف به زنان سرپرست خانواده است و نه مردان، گفت: طرح ازدواج مجدد زنان سرپرست تحت پوشش کمیته امداد از 2 سال پیش آغاز شده و تاکنون پنج هزار زن سرپرست خانوار موفق به ازدواج مجدد شده‌اند. ما معتقدیم ازدواج مجدد نیاز هر زن سرپرست خانوار با هر شرایط اقتصادی است.

برخی از موانع و مشکلات ازدواج این افراد

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور به برخی از موانع ازدواج این افراد اشاره کرد و افزود: مقاومت و نارضایتی فرزندان، تعیین تکلیف‌نشدن ازدواج قبلی، بیماری این افراد، عدم امکان ارتباط تعاملی مطلوب در جامعه به‌منظور شناساندن و ارایه نقطه نظرات به‌طرف مقابل، عدم شناخت از طرف مقابل، ترس از شکست ازدواج به دلیل مشکلات ازدواج اول، نداشتن توان اقتصادی و عدم آمادگی خانواده این افراد، از مهم‌ترین موانع و مشکلات پیش رو هستند.

خدمات کمیته امداد با ازدواج مجدد زنان قطع نمی‌شود

وی با اشاره به ابلاغ یک بخش‌نامه تشویقی به استان‌ها گفت: بنا بر این ابلاغیه، اگر یک زن سرپرست خانوار ازدواج کند، نباید خدمات کمیته امداد برای او قطع شود. هم‌چنین اگر همسر آینده این زنان فرد بیکاری بود، می‌تواند از وام اشتغال کمیته امداد استفاده کند.

فرزندان زنان ازدواج‌کرده تحت پوشش کمیته امداد می‌مانند

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور با بیان این‌که فرزندان فعلی زن سرپرست خانواری که ازدواج‌ کرده است همچنان تحت پوشش کمیته امداد قرار خواهند داشت، گفت: انجام این ازدواج‌ها باید با مشاوره و آموزش‌های کمیته امداد همراه باشد تا ترس از شکست آن به حداقل برسد.

حمایت اقتصادی و اختصاص مبلغی بابت کمک‌هزینه خرید جهیزیه

ذوالفقاری در ادامه اظهار داشت: برای شکل‌گیری ازدواج این افراد باید حمایت‌های اقتصادی نیز وجود داشته باشد؛ به این منظور مبلغی را به‌عنوان کمک‌هزینه جهیزیه برای این افراد در نظر گرفته‌ایم.

وی نقش کمیته امداد را در زمینه انتخاب افراد تنها مدیریتی و مددکاری عنوان کرد و افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) انتخاب را به عهده خودشان گذاشته است، اما در این زمینه مشاوره و حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد. مردان و زنان بسیاری هستند که به دلیل فوت و یا طلاق قصد ازدواج مجدد دارند، اما مشکل در مدل ارتباط و شناسایی این افراد است؛ این‌که این افراد چگونه بتوانند یکدیگر را پیدا کنند، مهم است.

مراکز خیریه با ورود و مداخله، مدل ارتباط و شناسایی را تسهیل کنند

ذوالفقاری راه‌اندازی یک سایت را با توجه به شرایط خاص این افراد راه‌حل مناسبی ندانست و تصریح کرد: خیرین و معتمدین محلات که ورودشان به این صحنه برای آن‌ها آسیب اجتماعی خاصی در پی نخواهد داشت، با مداخله و حوصله می‌توانند گام مؤثری در ساماندهی ازدواج‌های پایدار بردارند و باید در نظر داشت که این کار همراه با مددکاری و مشاوره انجام شود.

طرح ازدواج سالمندی به‌منظور جلوگیری از تنهایی

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور ازدواج سالمندی به‌منظور جلوگیری از تنهایی را یکی دیگر از پیشنهادات این نهاد اعلام کرد و افزود: این موضوع مطرح‌ شده است و آن را نیاز سالمندان می‌دانیم. جمعیت کشور رو به سالمندی است و بیش از نیمی از این افراد، تنها زندگی می‌کنند و بسیاری از آن‌ها نیز در روستاها ساکن هستند. اغلب سالمندان با بیماری‌های خاص خود نیاز به یک هم‌دم و همراه دارند. سالمندان بسیاری آمادگی ازدواج دارند، اما فرزندان آن‌ها با این موضوع کنار نیامده‌اند.

ازدواج موقت، پدیده اجتماعی که زنان تحت پوشش در معرض آن قرار دارند

وی نگرانی اصلی در خصوص ازدواج مجدد را ازدواج‌های موقت عنوان کرد و ادامه داد: جمعی از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته در معرض این مسئله اجتماعی قرار دارند. هرکس که وارد این ازدواج می‌شود باید مهارت لازم را در زمینه‌های مختلف کسب کرده باشد، اما بسیاری از این افراد حقوق، عوارض و پیامدهای ازدواج موقت را نمی‌شناسند.

لزوم مدیریت ازدواج‌های موقت

ذوالفقاری با تأکید بر این‌که بسیاری از ازدواج‌های موقت مدیریت‌شده نیست، گفت: عدم مدیریت و نداشتن اطلاعات کافی در این خصوص، آثار بسیار خطرناکی در زمینه‌ احکام شرعی، مسایل حقوقی، مشکلات بهداشتی- روانی و بار فرهنگی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت.

ضرورت آموزش و اطلاع‌رسانی در خصوص مدیریت ازدواج موقت

وی به پنهانی و خارج از چارچوب‌بودن بسیاری از این ازدواج‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: عدم تعیین تکلیف فرزندان متولدشده و احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف، بخش عمده‌ای از مشکلات این ازدواج‌ها در اثر سوء‌مدیریت است. ساماندهی و همه‌جانبه‌نگری به موضوع ازدواج موقت توسط نهادهای اجتماعی امری ضروری است و باید آموزش و اطلاع‌رسانی‌های لازم از طریق رسانه‌ها انجام شود. بااین‌حال رویکرد و نگاه کلان این نهاد در مقوله ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار، تأکید بر انجام ازدواج دایم و پایدار با در نظر گرفتن شرایط و ملزومات موردنیاز است.

۹۳/۱۱/۰۵ موافقین ۰ مخالفین ۰
دفتر ازدواج 50 فولادشهر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی