نتیجه طرح ملی همسان گزینی پس از 5 ماه
فرهنگنگار: زهره حسینی با بیان این که از اسفند سال 93 تا کنون (از زمان اجرای آزمایشی طرح ملی همسان گزینی) حدود 110 ازدواج ثبت شده شکل گرفته است گفت: در این طرح 130 معرف در سطح تهران مشغول به فعالیت هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگ نگار، طی 5 ماه گذشته حدود 15 هزار متقاضی ازدواج از طریق سایت تبیان در طرح ملی همسان گزینی شرکت کرده اند و بر مبنای آن طی این مدت 110ازدواج ثبت شده است.
مدیر طرح ملی همسان گزینی روز گذشته در نشستی خبری که پیرو تایید طرح ملی همسان گزینی در شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد با اعلام آغاز به کار دفاتر طرح ملی همسان گزینی در مشهد و اصفهان در سال جاری گفت: از 15 هزار متقاضی ازدواج که در این سایت ثبت نام کرده اند بیشترین تعداد دارای تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا و بیشترین ثبت نام کنندگان متولدان دهه 60 هستند.
زهره حسینی ادامه داد: حدود 92 درصد از این افراد سابقه ازدواج ندارند و 8 درصد قبلا ازدواج کرده اند.
وی با بیان این که از اسفند سال 93 تا کنون (از زمان اجرای آزمایشی طرح ملی همسان گزینی) حدود 110 ازدواج ثبت شده شکل گرفته است گفت: در این طرح 130 معرف در سطح تهران مشغول به فعالیت هستند.
مدیر طرح ملی همسان گزینی افزود: ثبت نام متقاضی، مصاحبه ، معرفی افراد ، آشنایی، برگزاری جلسات معارفه و خواستگاری روندی طولانی است و حتی برای آشنایی دو طرف مدت زمان سه ماه صرف می شود.
وی افزود: افرادی که با یکدیگر آشنا می شوند باید در جلسات مشاوره شرکت کنند و در صورتی که مشاوران ما بر تطابق آن ها مهر تایید بزنند مراحل بعدی اقدامات برای آن ها انجام میشود.
وی با بیان این که بیشتر افرادی که در این طرح ثبت نام کرده اند از اقشار متوسط جامعه هستند اضافه کرد: از هر 30 مورد افرادی که به یکدیگر معرفی می شوند یک مورد به ادامه داشتن ارزیابی ها و طی مراحل بعدی منجر می شود.
وی همچنین با تاکید بر این که در حال حاضر این طرح در تهران اجرا می شود افزود: بنا داریم تا دفاتر طرح همسان گزینی را در سال جاری در شهرهای مشهد و اصفهان راه اندازی کنیم.
حسینی تصریح کرد: با توجه به این که محوریت طرح همسان گزینی بر خانواده استوار است شرط اصلی برای ثبت نام و طی مراحل معرفی در این طرح، اطلاع خانواده هاست .
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز در این نشست با بیان این که سایت های فعال در زمینه همسر یابی که به صورت غیرقانونی فعالیت می کنند زیاد هستند گفت: شورای فرهنگ عمومی کشور، قوه قضاییه و وزارت ارشاد اجازه نمی دهند که امری مقدس مانند ازدواج مورد سوءاستفاده کسی قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین شاهمرادی با بیان این که سایت های همسریابی مورد تایید این شورا نیست گفت: ابتدا باید شیوه نامه سایت های همسریابی را تدوین کنیم.پس از تدوین این شیوه نامه، از فعالیت سایت های غیرمجاز ممانعت می شود مگر آنکه خود را با معیارهای شیوه نامه تطبیق دهند. البته هنوز زمان دقیق تدوین این شیوه نامه مشخص نیست.
محمود گلزاری مشاور امور خانواده و جوانان وزارت ارشاد نیز در این نشست با اشاره به نظرسنجی انجام گرفته در مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا) مهم ترین موانع ازدواج برای پسران را مشکلات اقتصادی عنوان کرد و گفت: بر اساس این تحقیق که در سال 1392 و در بین 3 هزار جوان مجرد 18 تا 34 ساله در کل کشور انجام گرفت، مهمترین موانع ازدواج گرد آوری شد که بر این اساس پسران68 درصد مسائل اقتصادی ، 43 درصد نداشتن شغل و 25 درصد تشریفات و هزینه های ازدواج ، 12 درصد نیافتن همسر دلخواه ،10 درصد مسائل فرهنگی، 10درصد مسائل تربیتی و روان شناختی افراد و بی اعتمادی را مهم ترین موانع ازدواج عنوان کرده اند.
وی افزود: مشکلات اقتصادی با 18 درصد، شغل با 9 درصد ، هزینه های ازدواج با فراوانی 9 درصد و نیافتن همسر با 36 درصد و همچنین مشکلات فرهنگی و آداب و رسوم با 17 درصد از جمله مهم ترین موانع ازدواج است که توسط دختران اعلام شده است.