ازدواج در سیستم اسلامی یعنی از محدودیت به آزادی رسیدن
فاطمه شجائیان مدرس حوزه علمیه خواهران سمنان در گقتگو با خبرنگار اجتماهی مرآت نیوز ازدواج را راهی دانست که از طریق آن نیازهای عاطفی و غرایز جنسی افراد به صورت مشروع ارضاء و برآورده می گردد.
به گفته وی ازدواج از نقطه نظر اخلاقی، علمی و اجتماعی بسیار با اهمیت است و در تمام جوامه اسلامی با دیده ی احترام و تحسین به ازدواج توجه شده است و دارای فواید فردی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و .. می باشد
شجائیان با اشاره به اینکه عدم اقدام به ازدواج در سنین جوانی موجب پیدایش مشکلات فروان است گفت: بلکه عوارض روحی و روانی بسیاری را نیز به دنبال دارد
وی بالا رفتن سن ازدواج را یکی ا ز مشکلات و مسائل اساسی در جامعه امروزی ما دانست و افزود: در ایران طبق آمارهای که اعلام شده است سن ازدواج به مرور زمان در حال افزایش است .
مدرس حوزه علمیه خواهران سمنان تفکری بوجود آمده غلط در ذهن جوانان رایکی از عوامل افزایش بالا رفتن سن ازدواج دانست و افزود: باورها و بینشها و نگرشهای غلطی که از ازدواج در ذهن جوانان شکل گرفته است سبب گردیده تا جوانان ما از بحث ازدواج دوری کنند.
شجائیان تغییر طرز تفکر جوانان نسبت به ازدواج را مهم ترین اقدام در این زمینه دانست و بیان کرد: در اسلام نسبت به بحث ازدواج هم در قرآن و هم در روایات تاکید بسیار شده است ولی متاسفانه عملا در جامعه ما با مرور زمان این مسئله تغییر پیدا کرده است.
مدرس حوزه علمیه خواهران سمنان به مباحث مطرح شده در کتاب زن در اسلام شهید مطهری رحمه الله علیه اشاره کرد و عنوان کرد: تعریف ازدواج در سیستم اسلامی با سیستم غربی تفاوت دارد.
به گفته وی در سیستم غربی ازدواج از آزادی به محدویت رسیدن است ولذا جوان غربی تمایل چندانی به ازدواج کردن ندارند ولی در سیستم اسلامی ازدواج از محدودیت به آزادی رسیدن است پس طبیعتا جوان ما باید نسبت به این مسئله رغبت بیشتری نشان دهد.
شجائیان وجود عوامل گوناگون فرهنگی ،اجتماعی و اقتصادی را در بالا رفتا سن ازدواج مهم دانست و افزود:از بین این عوامل عامل فرهنگی بیشترین تاثیر گداری را دارا می باشد که ناشی از اعتقادات و طرز تفکر انسان است و جوان بر اسا س آن تصمیم می گیرد که چه طورکرده وزندگی کند.
مدرس حوزه علمیه خواهران سمنان جایگزین شدن ارزش های مادی به جای ارزش های معنوی را از جمله مهم ترین عوامل فرهنگی عنوان کرد و افزود: باید نگاه انسان به بحث ازدواج یک نگاه معنوی باشد نه مادی.
به گفته وی ازدواج کسب فضایل انسانی و معنوی است نه فراهم کردن زندگی مادی، تجمل گرایی و پرداختن به ظواهر زندگی .
شجائیان عوامل اقتصادی را یکی از عوامل مد نظر جوانان برای دوری از ازدواج برشمرد و گفت: یکی از عوامل مهمی که جوانان به ان اشاره می کنند بحث اقتصادی است در حالی که بسیاری از جوانان نیز این عامل را مهم ندانسته و باوجود مشکلات اقتصادی تصمیم به ازدواج گرفته هر چند ممکن است بخواهند با مشکلات اقتصادی هم دست و پنجه نرم کنند.
شجائیان دور شدن ار ارزش های معنوی و گرایش پیدا کردن به ارزش های مادی را نه تنها در بحث ازدواج بلکه در خیلی از مسائل تاثیر گذار ومهم دانست.
شجائیان بالا بودن امار طلاق در کشور را از جمله عوامل اجتماعی تاثیر گذار بر بالا رفتن سن ازدواج عنوان کرد و افزود :در جامعه اسلامی زمانی که امار طلاق روز به روز در حال افزایش باشد بسیار دردناک است و همین امر نیز جوان را نسبت به بحث ازدواج دلزده و دلسرد می کند
وی اعتیاد، بی بند و باری ،دخالت اطرافیان در زندگی و همه مسائلی که باعث می شود زندگی خوبی شکل نگیرد را از دیگر عوامل اجتماعی در بالا رفتن سن ازدواج در جوانان عنوان کرد.
مدرس حوزه علمیه خواهران سمنان رغبت بیش اندازه دختران به پسران برای تحصیل و ورود به دانشگاهها را از دیگر عوامل اجتماعی بالا رفتن سن ازدواج دانست و افزود: کسب مدارک تحصیلی بالاتوسط دختران در مقایسه با پسران که به دلیل بحث سربازی کمتر وارد دانشگاهها شده سبب شده ار لحاظ مدارک دانشگاهی پسران پایین تر از دختران باشد و دختران نیز حاضر نیستند با پسری که مدرک دانشگاهی پایین تری نسبت به خودشان دارند ازدواج کننند.
شجائیان با اشاره گاهی نگاه دختران به بحث ازدواج نگاه اقتصادی است و ازدواج را با به عنوان تکیه گاه اقتصادی در نظر می گیرد گفت:وقتی دختران به اشتغال و کار مشغول گردید و توان اقتصادی خوبی را به دست می آورد و به نوعی استقلال اقتصادی کسب می کنند دیگرنیازی به ازدواج در خود نمی بینند ورغبت چندانی به ازدواج هم ندارد.
وی ترس از دست دادن شغل با ازدواج کردن را یکی دیگر از دلایل عدم ازدواج در دختران برشمرد.
شجائیان تغییر نگرش ، بینش وزیر ساخت های فکری جوانان نسبت به ازواج را بسیار مهم دانست و خاطر نشان کرد: متصدیان امر در جامعه باید نسبت به این عوامل آگاعی کامل کسب کرده و جوانان را در این زمینه هدایت و راهنمایی کنند تا کمتر شاهد این گونه آسیب های اجنماعی در جامعه باشیم.