ترغیب جوانان به ازدواج با پرداخت وام های بدون بهره توسط دولت
دولت نقش مهمی در ایجاد شور و نشاط در قشر جوان دارد و مسئولین میتوانند با حل مشکل اشتغال و تسهیل در امور ازدواج جوانان سبب ایجاد نشاط در جامعه شوند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به گزارش خبرنگار اجتماعی شاخص، نظر اکثر شهروندان در ازدواج، مشروط به انتخاب درست و داشتن شغل مناسب برای امرار معاش است که این امر مسئولیت دولت را در به وجود آوردن فضاهایی برای کسب شناخت درست برای جوانان و ایجاد شغل در راستای فراهم سازی بستری جهت ازدواج جوانان با تخصیص وامهای بدون بهره و حمایتهای تشویقی دوچندان میکند.
با توجه به تهیه یک گزارش مردمی در رابطه با مقوله شادی بارزترین نتیجه مقوله شادیهای مردمی برای افراد مجرد ازدواج است که آمار ۹۶/۶ درصد افراد رای موافق با این امر را داشتند.
آمار ۵/۲ درصدی برای سیگار و قلیان، ۹/۹ درصدی برای روانگردانها و ۹/۹ درصدی برای مشروبات الکلی حاصل تحقیقات است که نشان از ضعف جامعه در شناخت شادیهای لحظهای و کاذب میرساند.
همچنین با توجه به نظرات مردمی جامعه آماری ۵۳/۳ درصدی از این افراد سوق جوانان را به سمت مواد مخدر از شادیهای کاذب دانسته و این نشان دهنده موفقیت نسبی دولت در اطلاع رسانی به جامعه در مورد آثار زیانبار مواد مخدر است که بازخورد کمتری نسبت به دیگر شادیهای کاذب دارد.
برای نمونه رای ۳۳/۳درصدی از نظر مردم به فیلم و آهنگهای مبتذل به عنوان شادی کاذب بود که علیرغم اطلاع از زیانهای جسمی و روحی، روانی باز به آن روی میآوردند.
ازجمله زیانهای تماشای فیلم و آهنگهای مبتذل میتوان به تاثیر فیزیولوژیک در سلامت جنسی، تضعیف انسانیت، از بین رفتن عفت عمومی و اجتماعی در دراز مدت، تاثیر منفی در حافظه، احساس شرم و گناه، تاثیر بر روابط جنسی، انزوا و کاهش روابط اجتماعی، تنزل شخصیت، آسیب جسمی، پرخاشگری، افسردگی، تاثیر منفی در زندگی زناشویی و … را نام برد.
رویکرد دیگری که از شادیهای کاذب در این جامعه آماری به دست آمد رویکردی تربیتی بود که ۳۳/۶ درصد از این جامعه آماری را به خود اختصاص داده بود و این موضوع نشان دهنده ناآگاهی این افراد به مسائل تربیتی و بیتوجهی به این مسائل درجامعه است که با اطلاع رسانی جامع میتوان برای بهبود در وضع تعلیم و تربیت و ایجاد زمینههای آن در خانواده و مدرسه از طریق برنامههای تلوزیونی، رادیویی مجلهها و کتابهایی در این زمینه اقدام کرد.
محمد رضا محقق کارشناس فرهنگی استان قزوین در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شاخص، گفت: شادی به لحاظ لغوی به معنای خوشحالی، تبسم و شادی ظاهری است؛ اگر بخواهیم شادی را فراتر از تعریف ظاهری توضیح دهیم باید عنوان کرد شادی اگر برگرفته از درون انسان باشد و به آرامش درونی منتهی شود شادی مثبت محسوب میشود؛ در غیر این صورت دچار غم یا شادی لحظهای خواهیم بود
این مسئول تصریح کرد: شادی کاذب شامل شاخصههایی است که انسان را از فطرت خداجویش دور میکند و او را با غم و شادیهای لحظهای همراه میسازد.
محقق با اشاره به بعضی از هیجان های کاذب در برخی از رشته های ورزشی، گفت: شادی که از حد اعتدال فراتر رود شادی کاذب محسوب شده و به دنبال آن با مشکلات و معضلات اجتماعی روبرو میشویم.
وی با تاکید بر حل مشکلات جوانان درخصوص ازدواج، خاطرنشان کرد: دولت نقش مهمی در ایجاد شور و نشاط در قشر جوان دارد و مسئولین میتوانند با حل مشکل اشتغال و تسهیل در امور ازدواج جوانان سبب ایجاد نشاط در جامعه شوند.
فرزاد افشاری از دیگر کارشناسان فرهنگی استان در گفتوگو با خبرنگار شاخص، با بیان اینکه حد و مرز شادی باید مشخص باشد، افزود: رعایت اعتدال در همه امور برای بهتر نشان دادن آن الزامی است و بهتر است شادیها با رعایت اصل شئونات اخلاقی همراه باشد.
این مسئول در ادامه تاکید کرد: بعضی از افراد فکر میکنند که اشخاص مذهبی شاد نیستند؛ اما من برخلاف آنها شاهد شادی و نشاط این افراد هستم.
افشاری اظهار کرد: شادی کاذب شامل اقداماتی است که حد و مرزها را شکسته و ارزش ها را به ضد ارزش تغییر میدهد؛ استفاده جوانان از قرصهای روانگردان نمونهای از انواع شادی کاذب است چرا که هم برای خود فرد و هم در جامعه آثار مخربی را به دنبال دارد.
این مدرس و حافظ قرآن خاطر نشان کرد: برای اینکه جوانان به سمت فیلمهای مبتذل کشیده نشوند دولت باید اقداماتی جهت اشتغال و ازدواج آنان انجام دهد و همچنین با ایجاد و افزایش فضاهای علمی، فرهنگی و ورزشی به شادی جمعیت جوان را تامین کند.
برآورد کلیدی و شاخص این گزارش مردمی بیشتر تاکید بر ایجاد اشتغال برای جوانان است که از دولت انتظار ایجاد زمینههای اشتغال را دارند تا با تحقق یافتن ازدواج این قشر کمتر به سمت شادیهای کاذب و نافرجام روی آورند.
در نظر گرفتن زنگ داستان خوانی در زمینههای تربیتی درمقطع تحصیلی راهنمایی و ایجاد زمینه فعالیتهای علمی و فرهنگی نیز میتواند تاثیر مثبتی در رویکرد تربیتی برای نوجوانان و جوانان داشته باشد.
ایجاد سالنهای ورزشی، برگزاری جشنهای مذهبی جمعی، ایجاد فضاهای سبز، برگزاری کنسرتهای کنترل شده نیز میتواند برای جوانان سرگرمکننده باشد چه بسا با حصول شادی از طریقی که خود جوانان خواستار آن هستند موجب تعادل روحی، نشاط و انگیزه و امید به زندگی ،ابتکار و خلاقیت در امور اجتماعی و پویایی جامعه میشود.