تا جوان متکی به درآمد حداقلی نباشد ازدواج را ریسکی بزرگ میداند
آمار طلاق در بین خانوادههای ایلامی از میانگین کشوری پایینتر است و این استان یکی از سه استان دارای کمترین نرخ طلاق کشور محسوب میشود.
محمدرضا تردست، معاون فرهنگی و امور جوانان با بیان این مطلب به «اعتماد» گفت: عوامل مختلفی در کم بودن میزان طلاق در استان ایلام به نسبت کشور موثر است که از جمله آنها میتوان به بالا بودن دینداری مردم، حفظ نسبی سنتهای نیک و جایگاه بزرگان، داشتن مذهب واحد و به تبع آن نزدیک بودن اعتقادات مذهبی مردم به همدیگر و وجود ارتباطات ریشهای و قومی در بین مردم اشاره کرد. او گفت: «نرخ طلاق بر اساس نسبت واقعه طلاق به جمعیت هر استان سنجیده میشود و از این لحاظ استان ایلام یکی از سه استان دارای پایینترین نرخ طلاق در کشور محسوب میشود. البته با توجه به فرهنگ غالب و اعتقادات و ارتباطات عاطفی مردم استان با همدیگر و جمعیت بالای جوان استان حتی این میزان هم مطلوب جامعه نبوده و مردم دغدغه کاهش طلاقها و افزایش ازدواجها را دارند چرا که در حال حاضر سن ازدواج در استان رو به افزایش بوده و در این مورد هم عوامل متفاوتی تاثیرگذار بودهاند.» وی ادامه داد: در بحث افزایش سن ازدواج و کاهش تعداد ازدواج جوانان نمیخواهیم تمام مشکلات را به گردن مسائل اقتصادی بیندازیم و این حوزه را محکوم کنیم اما نمیتوانیم از واقعیات جامعه هم چشمپوشی کنیم و نگوییم بیکاری یکی از مهمترین عوامل عدم تمایل جوانان استان به ازدواج است. برای حرکت به سمت زندگی مشترک وجود برخی مولفههای اولیه الزامی است و تا جوان متکی به درآمد حداقلی نباشد ازدواج را ریسکی بزرگ در زندگی میداند.
تردست وجود منابع مختلف استان را فرصتی مناسب جهت بهرهمندیهای اقتصادی دانست و گفت: استان ایلام با دارا بودن بیش از 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق یکی از استانهای مرزی و دارای بیشترین مرز مشترک با این کشور همسایه است. همین امر سبب شد تا در طول هشت سال حمله رژیم بعث در معرض شدیدترین خسارات و آسیبهای مالی، جانی و حتی روحی و عاطفی قرار گیرد و متاسفانه آثار آن هنوز هم بر پیکر استان نمایان و مشخص است. غیرت دینی، هویت و عشق به خاک و وطن باعث مقاومت هشت ساله مردم شد و حتی در شهرهای جنگزده و بمباران شده مردم به جای مهاجرات به استانهای دیگر به دامن کوههای اطراف پناه بردند و حاضر به ترک دیار نشدند. موضوعی که بسیار مهم است تبدیل کردن تهدیدها به فرصتهاست و مرز هم تهدید محسوب میشود و هم فرصت.
استان ایلام تهدیدها را به جان خرید و وجود ادوات جنگی و میدانهای مین بعد از حدود 27 سال از پایان جنگ گواه این مطلب است. آنچه امروز باید توسط مسوولان اقتصادی و مدیران ارشد کشور رصد شده و مورد عنایت قرار بگیرد استفاده از فرصتهاست که توسعه مبادلات بینالمللی، افزایش زیرساختهای استان و بهرهبرداری از منابع عظیم خدادادی میتواند گامی در جهت شکوفایی اقتصادی و به تبع آن کاهش بیکاری، افزایش اشتغال و سپس افزایش ازدواج و تشکیل خانوادهها شود.»
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام ادامه داد: «برای ترویج ازدواج و کاهش سایر آسیبهایی که سبب بالا رفتن سن ازدواج شده است برنامهها و فعالیتهای مختلفی از سوی سازمانهای مردمنهاد جوانان و با همکاری سایر نهادهای مربوط انجام گرفته و در آینده هم ادامه خواهند یافت و خوشبختانه با وجود دولت یازدهم اقدامات بسیار خوبی به همت استاندار محترم ایلام در خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی استان صورت گرفته است.»