کم رنگی ارزش ازدواج
چه اتفاقی در جامعه امروز افتاده که به ازدواج به عنوان یک بحث بسیار مهم که از اولویت های زندگی هر فرد است با چشم بی اعتنایی و بی توجهی نگاه می شود؟
تشکیل خانواده و مسوولیت پذیری در دید بسیاری از جوانان دیگر آن معنای گذشته را ندارد و بسیاری از جوانان دیگر تمایلی به عهده دار شدن مسوولیت به عنوان همسر نیستند.
چگونه می توان نگرش جوانان را برای تشکیل خانواده با توجه به ارزش های اجتماعی تغییر داد؟
امروزه هر جوانی برای فرار از مسوولیت پذیری تشکیل خانواده بهانه ای دارد، تحمل نداشتن سختی های زندگی، نپذیرفتن مسوولیت همسر بودن و به گفته جوانان امروزی آزاد زندگی کردن و بسیاری بهانه های دیگر .
کاهش تمایل جوانان به ازدواج از یک سو و ناپایداری ازدواج و خانواده از سوی دیگر دو مقوله بسیار مهم هستند که زندگی جوانان و خانواده های امروزی را به خطر انداخته است.
بسیاری از جوانان به دلایل مختلف که می تواند اشتباه در انتخاب همسر، نداشتن علاقه به همسر و یا زندگی و پیش آمدن مشکلات باشد باعث به وجود آمدن ناپایداری در زندگی زوج های جوان امروزی شده است و باعث بالا رفتن آمار طلاق در کشور شده است.
ناپایداری ازدواج و خانواده در کنار بالا رفتن سن ازدواج مشکلات و تبعات زیادی را برای جامعه و کشور به همراه دارد که یکی از مهم ترین آن ها کم شدن ارزش و احترام خانواده است، تشکیل یک خانواده واقعی معنای خود را از دست داده است و جای خود را به عقیده جوانانی داده است که هنوز به معنای واقعی ازدواج و خانواده پی نبرده اند.
ازدواج سفید که امروز در کشور باب شده و متاسفانه روبه رشد است به دلیل تمایل نداشتن جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده به وجود آمده و راهی برای فرار جوانان از ازدواج و ترویج بی بند و باری در جامعه است.
در ازدواج سفید دو طرف هیچ تعهد و مسوولیتی در قبال یکدیگر ندارند و بدون رعایت احکام شرعی با یکدیگر ارتباط دارند این موارد آغاز راه کاهش ازدواج جوانان و در مواردی از هم پاشیدن خانواده هاست.
حق انتخاب آزاد همسر، آزادی عمل زنان در ازدواج، تصمیم گیری در خانواده، عادی شدن طلاق و موارد مشابه، از جمله تغییرات ازدواج و خانواده محسوب می شود.
تجربه جنسی خارج از ازدواج و فرزندآوری خارج از خانواده، همواره با مقاومت خانواده های ایرانی مواجه بوده است.
در تبیین این مساله باید گفت که جامعه جدید ایران، حاصل تاثیرپذیری ایران از غرب و دنیای مدرن بوده است. این رویه آنچنان مهم و تاثیرگذار بوده که جامعه ایران را به مسیری متفاوت از آنچه در طی قرن ها پیموده، کشانده است.
راه های زیادی برای ترویج فرهنگ ازدواج و حفظ بنیان خانواده در کشور در حال انجام است اما همچنان آهنگ رشد طلاق و کاهش میزان ازدواج در حال نواختن است، به جایی رسیده ایم دیگر بسیاری از راهکارها و اهرم های ترغیب جوانان به تشکیل خانواده تاثیر گذار نیست و جوانان خود باید به ارزش و جایگاه متعالی خانواده و ازدواج پی ببرندو پدران و مادران حساسیت بیشتری در این مقوله داشته باشند.