ازدواج بعد از ترمیم زخمهای گذشته/ بایدها و نبایدها در بازسازی مجدد زندگی
گروه اجتماعی: آیا کسی که طلاق یا فوت همسرش را تجربه میکند باید روزهای آینده زندگی را به تنهایی سپری کند؟ اگر بخواهد ازدواج مجددی داشته باشد، چه بایدها و نبایدهایی را شایسته است مد نظر خویش قرار دهد؟
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، خوشبختی و سعادت پس از ازدواج از آرزوهای هر شخصی است که با هزاران رویا لباس سپید عروسی یا کت و شلوار دامادی میپوشد و به خانه بخت میرود و زندگی مشترک را آغاز میکند. اما همیشه این رویا محقق نمیشود و افراد به دلایل عدیدهای ممکن است از یکدیگر جدا شوند.
زمانی هم ممکن است علیرغم روزهای زیبایی که طرفین در کنار یکدیگر تجربه کردهاند، عمر یک کدام از زن یا شوهر به پایان رسیده و فرد تسلیم سرنوشت شده و همسرش را به آغوش خاک میسپارد. اما آیا کسی که طلاق یا فوت همسرش را تجربه میکند باید روزهای آینده زندگی را به تنهایی سپری کند؟ اگر بخواهد ازدواج مجددی را داشته باشد، چه بایدها و نبایدهایی را شایسته است مد نظر خویش قرار دهد؟
مؤمن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود
حجتالاسلام یدالله وحدانینیا معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی در اینباره گفت: ضربالمثلی میگوید مؤمن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود و این مثال را در ازدواج مجددی که بعد از طلاق صورت میگیرد نیز باید مد نظر قرار گیرد.
وی اظهار کرد: خانمی که پس از طلاق میخواهد دوباره ازدواج کند باید ببیند اگر در گذشته از روی هوا و هوس تصمیم گرفته این بار عاقلانه و منطبق با ملاکهای درست تصمیم بگیرد تا انشاءالله دوباره با مشکل مواجه نشود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی ادامه داد: کسی که میخواهد مجدد ازدواج کند باید بررسی کند اگر در ازدواج اول مسئله ای چون همکفو بودن را رعایت نکرده این بار حتما با کسی ازدواج کند که هم شأن اوست.
وحدانینیا گفت: صحبتهایی که که طرفین قبل از ازدواج میکنند باید صحبت هایی باشد که افراد را به تصمیم عاقلانه برای ادامه زندگی رهنمون سازد و در یک کلام خود را به دیگر معرفی کند نه اینکه از خود تعریف کند.
احتیاط آری، وسواس نه
وی اظهار کرد: کسی که بعد از طلاق یا فوت همسر می خواهد ازدواج کند باید احتیاط را داشته باشد تا به قول معروف از چاله به چاه نیفتد اما توصیه همیشگی ما این است که اینگونه افراد از وسواس خودداری کنند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی یادآور شد: یکی از فاکتورهایی که افراد برای ازدواج مجدد باید مراعات کنند تعیین وضعیت فرزندانشان است و اینکه آیا همسر آینده حاضر است فرزندانی که از ازدواج گذشته دارد را بپذیرد.
حسین فرازی مدیر عامل بنیاد صیانت از نهاد خانواده در این زمینه گفت: برخی از بایدها و نبایدها مربوط به شرع و قانون است از جمله اینکه زن بعد از طلاق یا فوت همسر باید عده نگه دارد و سپس ازدواج کند اما برخی از بایدها و نبایدها عرفی هستند.
وی اظهارکرد: یکی از مسائل مهم بعد از فوت همسر این است که بتوان فرزندان را با شرایط جدید تطبیق داد چون در هر حال فرزندان در گذشته در خانوادهای آرام که پدر و مادر آنجا حضور داشتهاند زندگی کرده اما الان باید زندگی بدون پدر یا مادر را تجربه کند.
مدیر عامل بنیاد صیانت از نهاد خانواده بیان کرد: اما فرزندان طلاق چون دعوا و جنجال والدین را قبلا در خانه دیدهاند تا حدی پذیرش جدایی والدین از یکدیگر را دارند و در هر صورت تطبیق فرزندان با زندگی جدید بسیار حائز اهمیت است.
به خاطر مشکلات فعلی تن به ازدواج ندهیم/ ازدواج درمانگاه نیست
فرازی ادامه داد: یکی از مسائلی که بانوان بعد از جدایی از همسر باید به آن توجه داشته باشند این است که تحت هیچ شرایطی به عنوان همسر دوم وارد زندگی دیگران نشوند چرا که درگیر مشکلات عدیدهای خواهند شد.
وی گفت: نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که بدانیم ازدواج درمانگاه نیست و صرفا به خاطر مشکلاتی که به سبب فوت و طلاق از همسر با آن مواجه شدهایم تصمیم به ازدواج نگیریم چرا که ازدواج به سبب رفع مشکلات گذشته آسیبهایی را به همراه دارد.
مدیر عامل بنیاد صیانت از نهاد خانواده یادآور شد: از طرف دیگر اگر زندگی جدیدی تشکیل دادیم هیچگاه نگذاریم اثرات خاطرات بد گذشته در زندگی جدید ما تأثیر بگذارد و اگر در گذشته خود را حق مطلق میدانستیم به اشتباه خود پیببریم.
رضا دستجردی معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در اینباره گفت: ازدواج یک قرارداد دائمی برای زندگی مشترک است و از این رو چه در ازدواج اول و چه ازدواجهایی که بعد از طلاق یا فوت همسر انجام میشود باید طرفین از یکدیگر شناخت کافی داشته باشند.
ضرورت بررسی عوامل شکست ازدواج گذشته
وی اظهار کرد: اگر کسی در زندگی مشترک دچار شکستی میشود باید بررسی کند عوامل شکست او چه بوده و سپس برای ازدواج مجدد تصمیم بگیرد تا انشاء الله زندگی آرام و موفقی را داشته باشد که این نکته بسیار حائز اهمیت است.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: یکی از نکاتی که در ازدواج مجدد باید مد نظر قرار گیرد تکلیف فرزندان ازدواج قبلی است که طرفین حتما باید قبل از ازدواج در این زمینه به تفاهم برسند.
دستجردی با اشاره به اینکه اگر طرفین تجربه پدر یا مادر شدن را قبلا داشته باشند یکدیگر را درک خواهند کرد، یادآور شد: البته قاعدهای قطعی به لحاظ روانشناسی وجود ندارد که اگر کسی فرزندی دارد اگر با فردی که او نیز فرزند دارد ازدواج کند موفق تر خواهد بود.