چطور تجرد را تاب بیاورید؟
دوران تجرد و تاخیر در ازدواج، ممکن است خیلی آزار دهنده باشد. ممکن است احساس تنهایی زیادی کنید، دچار حس پوچی شوید. چنانچه به هر دلیلی مجرد هستید، چطور باید این حس ها را مدیریت کنید و سختی های مجرد ماندن را تاب بیاورید؟
تنهایی را خوشایند کنید
تنهایی موجب ترس می شود. برای آنکه تنهایی را بهتر تحمل کنید و یا حتی آن را خوشایند کنید، از آن یک دوست بسازید. از لحظات تنهایی تان بهره ببرید، برای خودتان وقت بگذارید، یک استعداد هنری را در خودتان پرورش دهید، کتاب بخوانید، یک فیلم خوب تماشا کنید، مهارت های فردی تان را ارتقا دهید. خواهید دید که دیگر از تنها ماندن در یک بعدازظهر روز تعطیل در زمستان دچار ترس نمی شوید.
رابطه تان را با خانواده قوی کنید
تنهایی بیشتر از هر مشکلی شما را تحلیل می برد و از درون می خورد. احساس تنهایی از آن هم بدتر است و می تواند شما را نابود کند. رابطه تان را با خانواده بهتر کنید تا این تنهایی و احساس تنهایی شما را تحلیل نبرند. خود را در شبکه ای حمایتی قرار دهید تا از آنها محبت دریافت کنید، احساس تعلق کنید و دوست داشته شوید. هیچ چیز تنهایی، بدتر از دیده نشدن نیست. اجازه دهید حضورتان در خانه دیده شود. برای اعضای خانواده عزیز باشید و با آنها خوب رفتار کنید. بگذارید ترمیم رابطه تان با خانواده، جبران تنهایی تان را بکند.
اعتماد به نفس داشته باشید
افکار منفی را کنار بگذارید! چنانچه به هر دلیلی مجرد و تنها مانده اید این بدان معنا نیست که شما زشت، احمق و یا نچسب هستید. دوران حرف های قدیمی و تکراری مثل دختر ترشیده دیگر به سر آمده. به خودتان و توانایی هایتان اعتماد داشته باشید.
وقتی خودتان، خود را دست کم می گیرید چطور می توانید از دیگران انتظار داشته باشید از شما خوش شان بیاید. باید از ارزش جسمانی، ذهنی و به ویژه عاطفی خود آگاه باشید. یاد بگیرید به خاطر عشق و علاقه ای که نزدیکانتان نسبت به شما دارند شاکر و سپاسگزار باشید. تصویر مثبتی از خودتان در ذهن داشته باشید، از خودتان مواظبت کنید، به زیبایی تان توجه کنید و لبخند بزنید و چنانچه متوجه شدید فردی از شما خوشش آمده، متعجب نشوید، چراکه حقیقتا ارزش آن را دارید!
دوستانتان را دور خود جمع کنید
از انزوا و گوشه گیری اجتناب کنید. انزوا افسردگی می آورد. برای آنکه در خودتان فرو نروید، دوستی هایتان را حفظ کنید، به دوستانتان پیشنهاد دهید با یکدیگر بیرون بروید، برای شام دعوتشان کنید. خودتان پیشقدم شوید و با دوستان و اقوام تماس بگیرید. رفت و آمد با دوستان همجنس و همراه و همدل چیزی است که واقعا به آن نیاز دارید.
به خودتان برسید
به خودتان فکر کنید. اهدافتان چیست؟ چه آرزوهایی دارید؟ آیا مدت هاست در آرزوی آن هستید که دور دنیا سفر کنید؟ بجنبید! تنها کافی است یک نفر را راضی کنید و آن هم خود شما هستید. این زمان فرصتی است که با آگاهی از خواسته های واقعی تان خودتان را بهتر بشناسید. فکر کنید و روی خودتان تمرکز کنید. هیچ چیز نباید جلوی تصمیمات مهم شما را بگیرد، و مانع شود تا موقعیت شغلی و یا حتی مکان زندگی تان را تغییر دهید. به اولویت هایتان بپردازید. خلاصه آنکه، قبل از هر چیز دیگری به فکر خوشحال کردن خودتان باشید.
زیر بار غصه نروید
بی تردید خودتان تصمیم نگرفته اید که مجرد و تنها باشید اما فایده ای ندارد که بدخلقی را پیش گیرید و زمین و زمان را مقصر بدانید. مرور مکرر خاطرات دورانی که متاهل بودید و یا حسادت به زوج های عاشق دردی را دوا نمی کند و سازنده نیست.
درست است که گفتن این جملات آسان تر از عمل کردن به آن است اما نقش یک قربانی را بازی نکنید. زندگی فرد مجرد مثل هر موقعیت دیگری در زندگی، شامل فراز و نشیب ها و لحظات خوب و بد است و تنها هستید ، این بدان معنا نیست که محکوم شده اید تا بقیه روزهای زندگی تان را در تنهایی سپری کنید. بدانید که هر فردی مسئول خوشبختی خود است، بنابراین دیگر در زندگی خود یک تماشاچی نباشید بلکه همانند یک بازیگر عمل کنید.
بر فشارهای اجتماعی غلبه کنید
تحمل نگاه های دلسوزانه، سؤالات نابجا و یا انتقادهای عجیب سر میز غذا زمانی که افراد خانواده و یا فامیل دور هم جمع هستند، دشوار است و از اینکه مجبور هستید مرتب خودتان را تبرئه کنید، خسته شده اید اما این امر طبیعی است. نباید احساس گناه کنید! به خودتان بگویید شما تنها فردی نیستید که در این وضعیت قراردارید و در آخر، بهتر است که تنها و بشاش باشید تا اینکه ازدواج کرده باشید اما خوشبخت نباشید، اینطور نیست؟
خودتان را آخر خط نبینید
اگر تا الان ازدواج نکرده اید، به این معنی نیست که دیگر شانس ازدواج ندارید. در جمع های اجتماعی حاضر شوید و اجازه دهید حسن های شما آشکار شود. آدم ها شما را بشناسند و به شما نزدیک شوند. به دوستان و آشنایان نزدیک و قابل اعتمادتان، تصویری از شریک زندگی مورد نظرتان ارائه داده و در مقابل ازدواج مقاومت غیرضروری نداشته باشید و البته مراقب آسیب ها هم باشید. از جمله آسیب های نگرانی از تجرد دائمی، انتخاب عجولانه همسر است. برای ازدواج کردن، به هر موردی بله نگویید.
یک مشاور برای خودتان پیدا کنید
سن تجرد شما هرقدر بیشتر می شود، بیشتر در معرض آسیب هستید. کم کم حساس تر می شوید، افسرده تر شده و احساس پوچی می کنید. بسیار مهم است همان طور که یک پزشک خانوادگی دارید، همان طور که همیشه در فواصل مشخص پیش یک آرایشگر خاص می روید و همیشه از یک فروشگاه خرید می کنید، برای روان خودتان هم وقت بگذارید و همیشه، در فواصل مشخص پیش یک مشاور امین و قابل اعتماد بروید. کسی که شما را بشناسد، با او احساس راحتی کنید و بتوانید از ترس ها، نگرانی ها و تغییرات درونی تان با او صحبت کنید. برای مشاورتان درباره اهداف و برنامه ها ی خود صحبت کنید تا بحران های خاص سن و بحران های تنهایی را به خوبی بگذرانید.